Choroby

Dietoterapia – leczenie dietą

Modyfikacja zwyczajowej diety w przypadku cukrzycy, chorób wątroby i nerek, miażdżycy, chorób układu pokarmowego, nadciśnienia tętniczego, niedokrwistości, nowotworów, czy osteoporozy zwiększa skuteczność leczenia farmakologicznego, skraca czas hospitalizacji i rehabilitacji, a także zmniejsza ryzyko wystąpienia powikłań. Jeśli  chcesz szybko wrócić do zdrowia – napisz! Dołożymy wszelkich starań, aby skutecznie wspomóc Twoje leczenie. Pamiętaj, że odżywianie należy do najważniejszych czynników zewnętrznych, które oddziałują na Twoją jakość życia. Już Hipokrates mawiał „niech żywność będzie twoim lekarstwem” i te słowa, wypowiedziane w II w p.n.e. są nadal aktualne.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *